top of page
Untitled design.png

Festival Programme

IN PERSON: THE CINEMA MUSEUM, 2 Dugard Way, London SE11 4TH

Sunday 17 September

MAIN STAGE / CINEMA 1 (ALL EVENTS AND FILMS HERE - first floor) 

 

11:00-11:30 BST (30 mins)

DOORS OPEN, coffee/tea and networking

11:30 - 11:45 BST (15 mins)

WELCOME by GGM Film Festival Director Sue Carpenter and team

11:45 - 13:00 BST (75 mins)

SCREENING PROGRAMME 1  Our first selection of nominated short films

(details of films below)

11:50 - 12:50 BST (60 mins)

CINEMA 2: WORKSHOP 1 (details below)

13:00 - 13:45 BST (45 mins)

LUNCH BREAK / NETWORKING 

13:45 - 15:00 BST (75 mins)

SCREENING PROGRAMME 2  Our second selection of nominated short films

(details of films below)

13:50 - 14:50 BST (60 mins)

CINEMA 2:  WORKSHOP 2 (details below)

15:00 - 15:30 BST (30 mins)

MEDIA CHANGEMAKERS  

Panel discussion with GlobalGirl alumnae and GGM UK Trustees Aisha Clarke,

Dila Yalman, Jorja Oladiran and Danielle Desouza. 

15:30 - 16:00 BST (30 mins)

TEA BREAK / NETWORKING

16:00 - 17:15 BST (75 mins)

SCREENING PROGRAMME 3  Our final selection of nominated short films

(details of films below)

16:05 - 16:35 BST (30 mins)

CINEMA 2: WORKSHOP 3 (details below)

17:15 - 17:45  BST (30 mins)

BREAKING INTO BROADCASTING

Our keynote speaker Ayshah Tull of Channel 4 News

17:45 - 18:15 BST (30 mins)

TEA BREAK / NETWORKING

 

18:15 BST

AWARDS CEREMONY Doors open

18:30 - 19:30 BST (60 mins)

AWARDS CEREMONY LIVE 

Hosted by leading entertainment presenter Elle Osili-Wood

19:30 - 21:00 BST (90 mins)

NETWORKING DRINKS

21:00 BST

FESTIVAL ENDS

CINEMA 2  (ALL WORKSHOPS HERE - ground floor)

NB Workshops are in person only for All Access Pass-holders; booking necessary as numbers are limited

 

11:50 - 12:50 BST (60 mins)

WORKSHOP 1 - 7 STEPS TO BEING FEARLESSLY YOU!

Presenter: Tracy Forsyth

13:50 - 14:50 BST (60 mins)

WORKSHOP 2 - FINDING YOUR VOICE + DEVELOPING YOUR STORY 

Presenter: Tamara Jacobs

16:05 - 16:35 BST (30 mins)

WORKSHOP 3 - HOW TO FEEL BETTER ABOUT THE NEWS!

Presenter: Kate Samuelson, The Know

ONLINE: 17 - 24 September

17 SEPTEMBER 

11:30 - 19:00 BST

LIVESTREAM MAIN STAGE EVENTS - ALL TALKS, PANELS AND AWARDS CEREMONY

(schedule as per In Person Festival Programme above)

ALL FILMS AVAILABLE  

 

18-24 SEPTEMBER

ALL FILMS, TALKS, PANELS AND AWARDS CEREMONY AVAILABLE 

SCREENING PROGRAMMES

11:45 - 13:00  PROGRAMME 1

Filmmakers from GGM UK will introduce their film at the beginning

of the programme

Masculinity | GGM UK GlobalGirls | 03:42 | UK

Power to She | GGM South Africa | 04:49 | South Africa

Melancholy | GGM South Africa | 06:39 | South Africa

Beth | Ava Bounds | 09:50 | UK

Flight | Alexandra Totoyeva | 03:00 | Ukraine

Salone Love | Tajana Tokyo | 05:07 | USA/Sierra Leone

Three Women | Annika Lewandowski | 10:19 | Germany

Scribble | Rooa Alshattle | 04:09 | Jordan

Women’s Business | Jennifer Gartler | 08:34 | Germany

Where Water Hyacinths Grow | Aishwarya Baidar | 15:00 | Nepal

 

TOTAL RUNTIME  1 hr 12 min

 

13:45 - 15:00  PROGRAMME 2

Filmmakers in attendance will introduce their films at the beginning

of the programme
 

We Can Overcome Hurdles | Dharani Thangapandian |05:00 | India

Utopia | Yinzi Zeng | 19:54 | UK

Hello Wake Up | Aryan Ashory - GGM Greece | 02:27 | Greece/Germany

The World of Men You'd Never Meet | Alisa Khairetdinova | 10:24 | Russia

Safe Space | Isabel Songer | 07:11 | UK

The Question of Who I Am | GGM LA GlobalGirls | 02:49 | USA

The Pink Pill | Cassiah Joski-Jethi | 19:52 | UK

 

TOTAL RUNTIME  1 hr 8min

 

16:00 - 17:15  PROGRAMME 3

Filmmakers in attendance will introduce their films at the beginning

of the programme

Everyone Can Be a Greta | GGM UK GlobalGirls | 05:53 | UK

See You in the Dark | Asena Nour | 17:51 | UK

Safe | Aleah Scott | 03:21 | UK

The Curtain | Kateryna Pavlyuk | 07:07 | Ukraine

Kiss Chase | Ebele Tate | 14:17 | UK

My Anxious Body | Kerttu Mättö | 06:08 | Finland

Blind Spot | Soph Webberley | 13:18 | UK

 

TOTAL RUNTIME  1hr 8min 

Learn More
About the festival

GlobalGirl Media UK presents our second film festival, showcasing over 50 global films by women.

Awards

GGM UK is delighted to honour the best films and directors in the short film programme.

How to book

This year's festival is in person and  online! Ticket prices range from £10 - £15 with varying access.

Festival News

News about the festival and updates or additions to speaker, workshop and events programme.

Festival Jury

Our  jury picks the winners of 5 Awards: Best UK Film, Documentary, Fiction Film, International Film, Director

About GGM UK

The GlobalGirl Media Film Festival is organised by UK based charity, GlobalGirl Media UK.

Our Team

This festival would not have been possible without our amazing volunteers and charity trustees.

How to help

Looking to sponsor a prize, volunteer at the festival or share the festival with your network?

Film Submission

Our film programme was selected from an open call for submissions, run through FilmFreeway. We charged a small submission fee towards the running of the festival.

Partners

bottom of page